Toelichting op de Ooa

De Ooa werd in 1949 opgericht als Orde van organisatieadviseurs.
Organisatiekunde was toen nog een pril vak. In 1973 fuseerde de Ooa met het genootschap van Organisatiekundigen.
De nieuwe naam: Orde van organisatiekundigen en -adviseurs.

Sinds 1989 is de Ooa lid van de International Council of Management Consultancy Institutes (ICMCI). ICMCI is een overkoepelende organisatie voor beroepsverenigingen.

Voor opdrachtgevers kan het Ooa-lidmaatschap fungeren als een gezaghebbend keurmerk. Op grond van de toetredingscriteria en de inspanningsverplichtingen onderscheidt u zich als Ooa-adviseur van de niet-georganiseerde adviseur. Het Ooa-lidmaatschap kan voor opdrachtgevers doorslaggevend zijn bij het gunnen van een opdracht.

Professionaliteit, gegarandeerde kwaliteit én kennis van actuele inzichten in het organisatievak zijn voor opdrachtgevers belangrijke beslissingscriteria in de keuze voor een adviseur. Om die reden is professionalisering van de beroepsgroep de belangrijkste bestaansreden van de Ooa. In haar beleid, maar vooral in het aanbod van instrumenten en activiteiten wil de Ooa daar inhoud aan geven.
In samenspraak met collega's én opdrachtgevers. De Orde heeft samen-werkingsverbanden met opleidingsinstituten en aanverwante beroeps-verenigingen.

Naast de gedragscode en de BoKS waar álle Ooa-leden mee te maken hebben, heeft de Ooa nog enkele andere activiteiten gedefinieerd als professionaliseringsinstrument. De Ooa verwacht van haar leden dat zij jaarlijks aan enkele activiteiten deelnemen ter bevordering van hun professionaliteit.

Pieter Keeris is sinds 2007 lid van de Ooa.
 
 
Logistiek Advies op maat
 
 
De website van Vision Share maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken.
Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer